Kamis (0/12/2020) Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik Universitas Sriwijaya bekerjasama dengan Universiti Kebangsaan Malaysia menyelenggarakan The 3th International Conference On Sustainable Development & Multi-Etnic Society (ICOSH) 2020 “secara virtual dengan tema “Implication of Covid-19 PandemicToward Education, Social Life, and Global Economics”.

Kegiatan ICOSH ini diselenggarakan setiap tahun dengan menyertakan kegiatan jejak parameswara, sehubungan dengan pandemic covid 19 maka kegiatan ini diselengarakan secara virtual.

Prof. Zainuddin Ph.D selaku Wakil Rektor I mewakili Rektor Unsri dalam kata sambutannya sangat mengapresiasi kegiatan ini, walaupun dalam masa pandemic covid-19 dapat terlaksana secara baik walaupun dilakukan secara virtual. Diharapkan program kerjasama ini tidak hanya menyelenggarakan seminar internasional tetapi juga dalam kegiatan lain seperti kerjasam apenelitian dan lainnya.

Pembicara utama dalam kegiatan ini Assoc. Prof. Dr. Mohd Mahzan Awang  dari Faculty of Education, National University of Malaysia , Assoc. Prof. Dr. Azhar Faculty of Social and Political Sciences, University of Sriwijaya, Assoc. Prof. Dr. Badri Najib Zubir IIUM Academy of Graduate & Professional Studies, International Islamic University Malaysia, Assoc. Prof. Dr. Muhammad Najam Ul- Kashif Faculty of Education, The Islamia University of Bahawalpur, Pakistan.

Kegiatan ini dilanjutkan dengan pemaparan materi oleh peserta yang telah mengirimkan makalah, dan dari makalah yang diterima dipaparkan oleh lima orang yang mewakili masing – masing Negara antara lain:

1. Assoc. Prof. Dr. Salleh Amat, judul makalah The Significant of Multicultural Counselling Competency among Counsellors During The Covid19 Pandemic
  2. Loveita Ika Sari judul makalah The Evaluation of Credit Program Implementation at The Pt. Bank Danamon Indonesia, Tbk. Palembang Branch in Order to Improve Productivity of Credit Without Collateral / Instakes in Palembang City
  3. Jalal Deen Careemdeen, judul makalah Parental Educational Support based on Gender among Public Senior Secondary School Children in Sri Lanka
  4. Martina, judul makalah The Policy of Free Internet for Indonesian Educators and Learners During in Era of Pandemic Covid-19 by Indonesian Ministry of Education and Culture
  5. Stepanus Supardi, judul makalah Ontological Reflection of Space and Time During The Covid-19 Pandemic and Policy Opportunities for The Development of Post-Pandemic Cybernetic Education. (ict)